Impreuna cu tandemul Chicheanu&Rusu – o prietenie sincera care a trecut testul timpului;
Poza de mai sus este facuta in februarie 2015, in momentul vizitei lui Luc Houben in Florida(USA) la David Clausing. Pe cele doua familii le leaga o prietenie adevarata de peste 20 de ani. In anii ’90, David a importat peste 300 de originali Houben, linie ce sta de altfel la baza familiei sale de porumbei. Culoarea argintie a familiei este data de infuzia de porumbei Germain Imbrecht.
Titlul nu este deloc exagerat, si pedigreele prezentate in continuarea acestui articol, imi vor sustine pe deplin afirmatia. Din cate stiu eu, pana in acest moment doar 2 porumbei originali Clausing au intrat in Romania. Primul a fost adus de catre Silviu Glodeanu la inceputul anilor 2000, de la columbodromul din Grecia unde activa ca manager. Cel de-al doilea original Clausing a fost cumparat de catre Team Florea Sorin din Bucuresti de pe siteul Pipa.be in 2014. Porumbelul era oferit de catre familia Kallmeyer, singura pepiniera de porumbei Clausing din Europa … pana acum. Din acest moment, a doua pepiniera tocmai a luat nastere la Constanta.
Porumbeii Clausing au devenit insa cunoscuti in Romania, in primul rand datorita prietenului meu Bibi Stefanescu. Acesta, fiind inca cel mai consacrat columbofil roman in ceea ce priveste columbodroamele internationale, a fost extrem de inspirat in momentul in care i-a propus lui Kallmeyer din Irlanda organizarea a catorva licitatii pe siteul sau. De fiecare data a fost o “bataie” apriga pe acesti porumbei, vanzandu-se de cele mai multe ori cu aceleasi preturi pe care porumbeii Kallmeyer le obtin pe Pipa sau chiar mai mari. Inca o dovada ca romanii sunt din ce in ce mai pasionati de zborurile de tip columbodrom. Extrem de important de mentionat este faptul ca porumbeii de Clausing via Kallmeyer au produs instantaneu referinte exceptionale, mai ales in campionatul national, indeosebi in cadrul zborurilor de fond-maraton. Bineinteles au produs referinte exceptionale si in cadrul columbodroamelor autohtone si nu numai.
Povestea celor 10 originali de Clausing importati este una interesanta si plina de peripetii :). Prin intermediul unui var machedon stabilit de multi ani in America, dl Bebe a luat legatura cu David Clausing. Important de mentionat este faptul ca varul d-lui Bebe este constantean si este columbofil de mic. Dupa aceea dl Bebe a luat legatura cu mine. Prin Pipa am aflat ca singura legatura cu Europa este prin Canada. Am luat legatura cu “Big Andy”, agentul Pipa Canada, care are o firma de profil. Porumbeii au fost astfel trimis in Canada la Andy unde au stat in carantina timp de 3 luni. Atunci am aflat, ca in aceeasi carantina erau si lotul de porumbei al columbofililor americani pentru columbodromul Algarve Golden Race. Am luat legatura cu prietenul meu Rui Emidio, proprietarul columbodromului, si acesta a acceptat sa ii gazduiasca fara nici o ezitare. Deoarece transportul din Portugalia spre Romania se face extrem de greu in general, cu atat mai mult din sudul Portugaliei, porumbeii au ramas la Rui timp de 2 luni . Dupa Portugalia, porumbeii au ajuns la Kassel, de unde au fost preluati de catre Petre “Bebe” Petre, caruia atat eu cat si dl Bebe ii multumim si pe aceasta cale. Acum sunt in siguranta in volierele Chicheanu&Rusu de la Constanta.
Mai jos va prezentam pedigreele celor 10 originali David Clausing:
* Clausing 175-2014 :
* Clausing 101-2006 :
* Clausing 254-2009 :
* Clausing 55-2013 :
* Clausing 132-2013 :
* Clausing 124-2014 :
* Clausing 158-2009 :
* Clausing 282 – 2008 :
* Clausing 167-2009 :