Germain si viitorul – nepotul sau Nikolai ;
Ultima oara l-am vizitat pe Germain in 2004 ( echipa PIPA).Atunci ne-am convins ca acest columbofil de top are in continuare viitorul asigurat. Nu nea-m inselat deloc…de atunci si pana in prezent au urmat niste sezoane exceptionale !!!
Germain este cunoscut pentru perseveranta sa . Are deja 77 de ani si este inca intr-o continua cautare de porumbei de top pentru a-si intarii colonia. Ultimele achizitii nu fac decat sa confirme observatiile noastre.
Cu putin timp in urma Germain s-a retras in totalitate din viata de fermier,dedicandu-se in intregime porumbeilor sai.Anii de munca grea , dar nostalgia il prinde in mrejele ei aproape in fiecare zi , si atunci Germain se urca in tractorul sau si cutreiera campurile ore intregi,dupa care se intoarce la porumbeii sai.In anii ’60 Germain si-a inceput viata de fermier cu doar 17 acri de pamant.In decursul anilor , germain si-a marit ferma la 200 de acri.Fiul sau a preluat acum toate proprietatile , si a deschis o scoala de echitatie in locul fermei.
“Old Red Naessens” (cu mult sange Bricoux) , “L’Espoir” , “Le Fou” , “Rouge de Villegas” sunt porumbei care l-au facut faimos la nivel mondial pe Germain in secolul trecut.
Constant noi infuzii de sange
Germain nu agreeaza prea multe linii in voliera sa,astfel incat niciodata nu cumpara un porumbel nou fara sa urmareasca ceva.In urma cu cativa ani a cumparat-o pe “Le Marseille” – 1 International Marseille femele 2003 de la francezul Gilbert Villeneuve.
Ultimile achizitii constau in 3 porumbei pe care i-a cumparat de la Harry si Roger Wijnands.Poate fii doar o conincidenta,dar a cumparat doi masculi rosii si o femela guta.Dupa atatia ani,culoarea rosie-trestie este inca preferata sa.Multi dintre campionii sai de legenda precum : Olde Red Naessens,L’Espoir,Le Fou si Rouge de Villegas au fost trestii.Deja primii produsi rezultati , au fost introdusi la nationalele dedicate yearlingilor de la Limoges si Narbonne,rezultatele fiind extrem de promitatoare .
Metoda
Germain urmeaza aceeasi metoda de peste 30 de ani.Porumbeii sunt zburati conform vaduvie clasice,intotdeauna masculii , niciodata femelele. In acelasi timp , Germain este perfect constient de potentialul femelelor vaduve , si de rezultatele pe care acestea le obtin in alte crescatorii de top.In anii 60 , Germain a detinut 2 femele exceptionale pe care le-a pierdut la zborul de la Barcelona. Durerea produsa in sufeltul sau a fost atat de mare,incat s-a hotarat ca din acel moment sa nu mai zboare niciodata femelele.35 de vaduvi maturi si 35 de vaduvi yearlingi sunt gazduiti in compartimentele dedicate zburatorilor.Anul acesta Germain a inelat 100 de pui din care fix 50 au iesit masculi.Spre fericirea lui , Germain a pierdut foarte putini pui anul acesta.Absolut toti puii,masculi si femele sunt zburati obligatoriu pana la 250 km.
Barcelona 2012
Germain este furios pe organizatorii zborului de la Barcelona.El este de parere ca in cadrul acestui zbor,porumbeii nu trebuiesc eliberati la ora 14 .In primul rand vorbim de temperaturi de 30-35 de grade in momentul lansarii , iar in al doilea rand un porumbel de maraton nu se va oprii dupa 7 ore de zbor,de unde rezulta ca isi va continua zborul si noaptea,lucru care poate duce la un deznodamant tragic.In cadrul zborului de la Barcelona , Germain si-a pierdut cei mai buni 3 porumbei anul acesta !!! Pana in 2012,Germain nu a inregistrat nici un esec de la Barcelona in intreaga sa cariera columbofila,avand mereu un procentaj de clasari intre 80-100 % !!!
Germain : ” Daca as fii stiut ca porumbeii vor fii eliberati la acea ora,cu siguranta nu i-as fii angajat” ( o spune un om cu peste 50 de zboruri de la Barcelona la activ !!!!!!!! )
Putina istorie
Ceea ce a reusit Germain sa castige pana acum este aproape imposibil de egalat.Sunt foarte putini columbofili belgieni care se pot lauda cu un palmares ca al acestui fost fermier.
Inca din 1971 ,atunci cand a organizat prima sa licitatie publica,numerosi columbofili din toate colturile lumii au venit pentru a incerca sa puna mana pe un pui.La doar cativa ani de la licitatie,referintele au explodat,produsii din porumbeii oferiti in licitatia din 1971 castigand numeroase curse nationale si internationale.In acel moment din timp , a inceput “o adevarata goana” dupa porumbeii lui Germain.Un columbofil adevarat nu va platii niciodata o suma mare de bani pe niste porumbei care nu vor reproduce nimic ,un columbofil adevarat o va face atunci cand va stii intr-o mare proportie (100% nu ne garanteaza nimeni), ca sansele de a reproduce urmasi de top din acei porumbei scumpi sunt foarte mari.Porumbeii lui Germain , parca aveau o “garantie” agatata de ei.Germain a avut intotdeauna o afinitate pentru animale in general.Inca din anii copilariei ,la ferma tatalui sau,printre pasari,vaci si cai,Germain se simtea cel mai bine.Oamenii din micuta localitate Bornival spuneau inca de atunci cu toata convingerea ca Germain “poate vorbii cu animalele”. Poate tocmai acest simt innascut l-a transformat in campionul columbofil de mai tarziu.A reprodus primul porumbel din linia “Espoir” in 1960 , apoi au urmat “Oude Rose Naessens” in 1964 si “Rouge de Villegas” in 1967.
Acesti 3 porumbei au devenit baza coloniei sale.”Espoir” – Belg 60-2371430 ,un porumbel cu mult sange Desmet Mathys , a fost unul dintre cei mai buni porumbei pe care i-a detinut vreodata Germain , un porumbel disperat sa castige intotdeauna . “Oude Rouge Naessens” – Belg 64 – 679096 din linia Catrisse-Stichelbaut , a fost de asemenea un zburator de top , caracteristica sa principala fiind anduranta , in special in concursurile dure.Acesta nu a ajuns niciodata obosit acasa ,mai ales in cazul in care concursurile erau foarte dure.
Ideea lui Germain a fost aceea de a-si forma o linie bazata pe dorinta ireala de castigator a lui “Espoir” combinata cu anduranta celor doi mustangi ” Oude Rouge Naessens” si “Rouge de Villegas”.Se pare ca a reusit.