Albert Derwa – loc 1 national Argenton III(535 km) din 3.322 maturi!

dsc_0478

paulientje1

“Pauline” – baza coloniei! O reproducatoare fenomenala, pe mai multe generatii, pentru mai multi columbofili!!

O victorie binemeritata pentru un Campion adevarat, pentru un OM adevarat. Am auzit pentru prima data de Albert Derwa, in anul 1999, an in care am citit una dintre cartile lui Victor Vansaelen. Am descoperit astfel, un specialist al zborurilor cu puii(atunci), si un mare specialist in zborurile cu femelele. Inca de atunci, baza coloniei era pusa pe porumbeii Vandenabeele. De atunci si pana in prezent, constant a fost reintrodus sange Vandenabeele, direct de la sursa, sau de la colonii care zboara tare cu aceasta linie.

L-am cunoscut in persoana in anul 2014, in urma vizitei pe care am efectuat-o la dansul impreuna cu familia Pipa. Am descoperit un OM de o modestie rar intalnita. Atat Albert cat si doamna Derwa. Cei doi traiesc 100% prin si pentru porumbei. Gradina extrem de mica, i-a determinat sa tina un numar mic de porumbei inca de la inceput. Pare imposibil de crezut volumul de rezultate obtinut dintr-o curte atat de mica, si nu pot sa nu ma gandesc la rezultatele obtinute de catre familia Verkerk, din micuta lor gradina, cu mult inainte de volierele luxoase din prezent. Albert Derwa este imaginea perfecta a lozincii :”Calitate NU cantitate”. NU m-a mirat deloc faptul cand mi-a spus ca nici macar un roman nu ii calcase pragul pana la noi(2014). Nimeni din Romania nu il cautase nici dupa 20 de ani de rezultate de top. In schimb, mari campioni belgieni, olandezi si germane, ii bat la usa regulat, iar referintele porumbeilor Derwa curg neincetat. Sincer nu m-a mirat, deoarece desi se bat cu pumnul in piept ca “pedigreele nu zboara”, mare parte dintre columbofilii romani doar asta viseaza, dorind sa vanda pe banda rulanta, inainte de a produce rezultate si referinte. NU merge decat pe termen foarte scurt o astfel de abordare. Eric Limbourg ii avea deja din 2009. Multi campioni au facut imperecheri commune cu campionii lui Albert. Din foarte multe puncte de vedere, acesta este cel mai sigur drum catre success, dar este nevoie de o incredere deplina de ambele parti. Mai ales din partea celui care participa cu femela in aceste ecuatii. Imperecheri commune intre campioni se fac dintotdeauna, dar primul care a pus cu adevarat bazele unor astfel de colaborari constant, a fost unul dintre mentorii mei columbofili, Silvere Toye, care a lansat o adevarat moda la inceputul anilor ’90, in Flandra de Vest, prin celebrele “West Flanders Connections”.

1962867_10152006064891868_1252324640_n1

Belgia 2014;

Cele mai mediatizate imperecheri commune realizate de catre Albert Derwa in ultimii ani, au fost cu Jan Hooymans si Jan Van de Pasch. “Pauline”, deja legendara femela detinuta de catre Albert, a fost trimisa la Jan Hooymans in 2014, pentru 3 randuri de oua, urmand ca puii sa fie impartiti in mod egal. Albert mi-a spus ca a preferat sa o trimita pe Pauline in Olanda la Jan, deoarece acesta detinea spatii mult mai avantajoase, si pentru ca nu a vrut sa isi assume riscul de a il tine pe Harry in curtea sa. Oricum, in general, indiferent de specie, femela este dusa pentru imperecheri commune pe teritoriul masculului, si nu invers. O alta colaborare perfecta a fost cu Jan si Leanne Van de Pasch. Cel putin pentru familia Pasch a fost o reteta de success chiar din prima generatie. Tatal locului 3 national Pui Olanda 2017, are ca tata rezultatul unei imperecheri commune intre Jan si Albert, mai exact intre Primo(Derwa) – loc 3 Cupa Continentala General 2011 si Olympic Iris(Pasch) – Olimpiada Nitra 2013.

L-am reintilnit pe Albert Derwa, l-a mai putin de 1 an diferenta de vizita pe care i-am facut-o. Ne-am reintilnit exact in momentul in care amandoi intram in cadrul Olimpiadei de la Budapesta din 2015. Nu am apucat sa vorbim nici macar 5 minute, ca telefonul i-a sunat, fratele sau anuntandu-l ca celebra sa “Pauline” tocmai a murit de batranete, la varsta de doar 9 ani. Bineinteles ca Albert nu s-a mai putut bucura de Olimpiada, deoarece porumbeii sunt copiii sai, dar, prin urmasii sai, “Pauline” va trai mult timp de acum inainte.

 

* IRINA – loc 1 National Argenton III(535 km) din 3.322 porumbei maturi!

– femela a fost cronometrata la ora 15:52:24, parcurgand distanta de 535 km cu o viteza medie de 1182 mpm.

– femela are un pedigree exceptional:

* Tatal ei este nimeni altul decat Invictus – 1 national Issoudun din 16.587 porumbei in 2013(Albert nu isi vinde niciodata porumbeii de top)!!!

invictus

 

* Mama ei, este o femela 100% Vandenabeele, fiind o sora buna cu Gloria – 2 national Fond Maturi Belgia KBDB 2013!!!

be11-4291462_gloria_1

 

* IRINA

dsc_0439_0 dsc_0443_0 dsc_0459 dsc_0466 dsc_0402 dsc_0401

img_20180902_114403