Sylvere Verhestraeten a inregistrat un sezon 2017 fenomenal(Campion Olimpic 2017) datorita descendentilor din Chanel No.1 si Jaguar 004!

image1

Inainte sa incep descrierea lui Sylvere si a porumbeilor sai fenomenali, vreau sa va impartasesc cateva ganduri personale, plecand de la porumbeii si rezultatele sale. Ca intotdeauna in ultimul timp, dedic acest articol tinerei generatii columbofile, bineinteles indiferent de federatie, pentru ca eu am mai mult de 2 neuroni, si nu pot face diferente stupide, puerile si de neinteles pentru mine in 2017, gen “Champions League”! Absolut toti columbofilii, indiferent de varsta, care folosesc afirmatia asta in discutii sau texte, nu fac decat sa se umileasca singuri(!), prin jignirea indirecta a colegilor din celelalte doua federatii! In timp vor intelege cu totii, si foarte putini dintre voi ve-ti mai recunoaste asemenea afirmatii, pentru ca foarte putini dingtre cei care folosesc afirmatia asta stupida au ceva in prohab! Bun, revin! Cred ca, cei mai multi columbofili din Romania, indiferent de varsta, il au ca idol pe Ad Schaerlaekens, dar foarte foarte putini ii inteleg si ii aplica teoriile! Strict referitor la acest articol – ce spune Ad mereu? Columbofilii adevarati, ajung la sursa, inainte ca “sursa” sa ajunga in ziare! Si mai spune ceva extrem de interesant legat de acesti porumbei puri de sprint – indiferent de ce categorie zburam, trebuie sa intorducem anual sange de sprint in familia noastra de porumbei!!! Cati oare din Romania fac asta? Prea putini! Asa ca tineri columbofili – invatati sa cititi non stop, si mai ales, dupa cum atat de frumos a spus-o in urma cu mai bine de 10 ani, maestrul Carmazan, referitor la cartea lui Laurentiu Fulga – “Maestrii Vazduhului” … “invatati sa cititi printre randuri” !!! Cati au auzit de Sylvere???? Si iarasi se  repeta povestea cu Leo Heremans, Dirk van den Bulck, Stefan Laambrecht,Willy Daniels etc. Unde sa urmarim rezultatele din cea mai celebra provincie din lume, locul de nastere al porumbelului voiajor, provincia Antwerp? Simplu de tot … pe pagina Pipa, la sectiunea “Racing Season”, in momentul in care incepe fiecare sezon, sunt prezentate atat rezultatele nationale, cat si cele la nivel provincial! Este simplu de tot! Urmaritri un sezon intreg, trageti linie, si astfel ajungeti la sursa, inainte ca sursa sa ajunga in ziare! Pentru mine, in astfel de situatii, cel mai amuzant este cum unii dintre prietenii mei de suflet, sau amici columbofili imi spun :”Doctoreeeee de ce spui tot, de ce ‘deschizi’ ochii celor saraci cu duhul”, iar eu le raspund de fiecare data la fel, cu rabdare, fiecaruia in parte :”In primul rand, doar bunul Dumnezeu poate ‘deschide’ ochii ratacitilor, DAR mai mult ca niciodata, cei ca mine(putini la numar) sunt si suntem DATORI MORALI fata de tinerele generatii!!!!” 

Sezonul pre-Olimpic!

In 2017, anul in care Olimpiada s-a tinut la Brussels, toti columbofilii belgieni au avut un motiv de mandrie, deoarece in belgian de-al lor devenise campion olimpic. Campion al categoriei A, sprint, bineinteles vorbim aici despre Sylvere. Vorbim aici bineinteles despre “Jaguar 004″, care inregistrase 2 ani absolut fenomenali. Si cu siguranta in cea mai puternica concurenta de sprint din lume, printre adversarii sai directi enumerandu-i pe: Dirk van den Bulck, Leo Heremans, Stickers-Donkers, Jos Cools, Johan Donckers, Stefaan Lambrechts, Gustaaf Boekmans, etc.

Chanel N0.1 and Jaguar 004

Cei doi porumbei l-au pus cu adevarat pe Sylvere pe harta mondiala a columbofiliei, totul incepand cu anul de gratie, pentru el, 2013. In anul mentionat anterior, “Chanel No.1″ BE13-6084890 castiga locul 1 national Chateauroux din 12.071 porumbei! Chanel No.1 este mama lui Jaguar 004 BE14-6135004, nimeni altul decat Campionul Olimpic de la Brussel! Fenomenala familie cu adevarat!!! Trebuie sa il amintim de asemenea si pe tatal lui Jaguar 004, BE05-6075002, unul dintre pilonii coloniei, dar si in zburator de exceptie, cu 45 de clasari in palmares!

 

6075002-05

 

* “Pichanel” – demifrate Jaguar 004, si cel mai bun reproducator al momentului pentru Sylvere!

img_4442

Si l-am mentionat ca baza actuala a coloniei, deoarece, imperecheat cu diverse female, a reprodus peste 50 de locuri de 1(!!!) si 5 Asi provinciali de sprint, in concurenta fenomenala amintita anterior in articol!

* Chanel No.1 

- femela a fost cumparata de 2 ani de catre celebrii frati Vandenheede! Si iarasi va amintesc – adevaratii columbofili, ajung la sursa, inainte ca sursa sa ajunga in ziare! ;)

verhestraeten_chateauroux_ii_2013_youngsters_duif_in_de_hand verhestraeten_chateauroux_ii_2013_youngsters_winnende_duif

Chanel

 

* Jaguar 009

 

jaguar_004 pedegree_004

 

* Alice

 

alice pedegree_alice

 

Rezultatele principale din 2011 pana in present, in cea mai puternica concurenta de sprint din lume:

2011 

9 x loc 1

2012

12 x loc 1

2013 

13 x loc 1

2014 

9 x loc 1

2015 

11 x loc 1

2016 

9 x loc 1

2017 

10 x loc 1