“New Laureeat ” – 1 International Barcelona 2013 s-a mutat la noii proprietari : PipaEliteCenter (PEC) & Hugo Batenburg !!!

Este primul castigator International de la Barcelona care nu este transferat in Asia din 1996 si pana in prezent .

Ultimul câștigător internațional care NU a fost mutat în Asia a fost porumbelul BE92-4428350 “Laureaat Barcelona” al  familiei  Gyselbrecht, care a câștigat cursa din 20.925 porumbei in 1995 .  Acesta a fost un porumbel  care a dat imediat dovada calitati  de reproducție excepționale , cel mai recent exemplu fiind nepoata sa (fiica “Narcis Laureaat” achizitionata de la Carlo Gyselbrecht) care l-a dat pe  BE08-2222675 “New Laureaat” , câștigătorul  din acest an de la Barcelona pentru Luc Wiels. Acest lucru este remarcabil. Această victorie internațional din 2013 marchează sfârșitul unei cariere de curse minunate pentru acest mascul albastru cu pene albe. El are o listă de realizări remarcabile :
Barcelona 2011 (Viteza: 1340 MPM)
1 Brabant – 1.550 p..
8 Nationaal – 12281 p.
41 Internationaal – 26650 p.
Barcelona 2012 (1061 MPM)
323rd National – 11590 p.
Barcelona 2013 (944 MPM)
1 National – 10685 p.
1 International – 25,382 p.

Luc Wiels , Dr.Carlo Gyselbrecht si “New Laureaat” ;

Hugo Batenburg , Luc Wiels si Thomas Gyselbrecht la putin timp dupa ce au “batut palma” pentru transferul lui “New Laureaat” ;

La putin timp dupa sosirea de la Barcelona – conditia fizica este excelenta ;

Înainte de începerea sezonului 2013 Luc Wiels avea mare încredere în linia lui “Laureaat Barcelona” și mai ales ale lui  ”Narcis Laureaat”. El l-a vizitat pe Dr. Carlo Gyselbrecht în februarie 2013 și la întrebat dacă mai detine descendenti directi  din “Narcis Laureaat”. Carlo a propus o imperechere comuna. Acestea au fost cuvintele exacte ale Luc Wiels la 20 februarie 2013 : “Acesta este scopul meu , acela de a reproduce o nouă generație de maratonisti pe linia  lui Narcis , pentru că am deplină încredere în aceste porumbel, in special pentru cursa de la Barcelona. Acesta este visul meu … de a câștiga primul loc cu un descendent al lui Laureaat intr-o buna zi! ” . Se pare că rugăciunile lui au fost ascultate.

“Castigarea locului  1 internațional de la Barcelona este ca un vis devenit realitate “, spune Dr.. Carlo Gyselbrecht, ale carui abilități in reproducere au dus la victoria lui  Laureaat Barcelona în 1995. “Aceasta este o experienta mare pentru fiecare crescator de porumbei. . Aceasta cursa  a dominat practic cariera mea de  crescator. Câștigătorii Barcelona sunt întotdeauna păsări foarte talentațe și  se transforma de cele mai multe ori in reproducatori de top . “Același lucru este valabil si pentru “Laureaat Barcelona”. Carlo a aplicat o serie de strategii de creștere bine gândite, ca urmare linia lui  Laureaat obtinand  multe referinte mari, printre care:
1st Int. Barcelona 1995 – Gyselbrecht
(Laureaat Barcelona, ​​reprodus  de către Dr. Carlo Gyselbrecht)
1st Int. Barcelona 2003 – Fauche
(Strănepot Laureaat Barcelona, ​​bunicul a fost reprodus  de catre Dr. Carlo Gyselbrecht)
1st Int. Barcelona 2013 – Wiels
(Strănepot Laureaat barcelona , mama a fost reprodusa de catre Dr. Carlo Gyselbrecht)
2 Int. Barcelona 2008 – Van Kerckvoorde
(Strănepot Laureaat Barcelona, ​​bunica a fost reprodusa de catre Dr. Carlo Gyselbrecht)
1 Nat. Montelimar 2010 – Bourlard
(Strănepot Laureaat Barcelona)
1 Nat. Pau 2006 – Moens
(Nepot Laureaat Barcelona)
1 Nat. Ace Pigeon Grand fond KBDB 2008 cu 0,25% – Etienne Meirlaen
(Strănepot Laureaat Barcelona)
Carlo a reprodus , de asemenea, câștigătorii de loc 2 național și 4 național  Barcelona în trecut. Locul 15 internațional de la Barcelona 2013 a fost reprodus  de un nepot dublu din “Laureaat Barcelona” , ​​de asemenea.

Nikolaas și Thomas Gyselbrecht s-au nascut practic cu  pasiunea  pentru Barcelona. De fiecare dată cand se vedeau cu Hugo Batenburg, cel mai bun maratonist olandez din ultima vreme, se  vorbea doar despre mitica cursa de la Barcelona. Prietenia lor a dus la achiziționarea în comun a lui  ”New Witbuik” – Loc 1  Nat. Barcelona Olanda 2012.
Ei au urmărit îndeaproape sosirile  în 2013 . Aceasta a fost o cursa care putea fii castigata doar de catre un  porumbel de exceptie. Hugo a castigat locurile 6 și 21 national Barcelona in acest an , fiind singurul columbofil olandez cu 2 porumbei in Top 50 National iar Nikolaas a văzut ochii tatălui său sclipind  atunci când a auzit că posibilul castigator din acest an , este un porumbel a carui mama fost crescuta in voliera sa de reproductie , mai exact o nepoata din “Laureaat Barcelona”. Ei au făcut imediat un aranjament. Hugo Batenburg și Thomas Gyselbrecht s-au grăbit să mearga la Luc Wiels pentru a admira proaspatul câștigător internațional .
Hugo Batenburg: “Mi-am amintit de cursa de la Barcelona  câștigata de  Vannoppen in 1987 . A fost o cursa cu condiții similare ca și în 2013: vreme caldă și o vant puternic din fata . Nu este o coincidență faptul că porumbelul câștigător din 1987  , “Blauwe Vannopen” a devenit unul dintre cei mai buni reproducatori pentru maraton din istorie . Acelasi lucru ma astept si de la castigatorul din acest an . Thomas Gyselbrecht a fost primul care m-a sunat sa imi povesteasca despre acest porumbel . El parea foarte entuziasmat. Am fost convins atunci ca trebuie sa vad acest porumbel de exceptie imediat. “Acesta a fost un déjà vu pentru partenerii  Batenburg și PEC, care au fost dispuși să-și cheltuie  o mulțime de bani pentru a crea un lot  de matca  fără precedent în jurul lui “New Laureaat” și  ”New Witbuik”. Hugo continua :  ”Nu ai putea spune că acest porumbel tocami luase parte la una  dintre cele mai dificile curse de la Barcelona din ultimii douăzeci de ani. Mi-a lasat impresia unui porumbel extrem de puternic , si cu un penaj de matase”.
“Noi cei de la PEC suntem foarte mândri ca  lucram împreună cu un mare crescator ca Hugo”, Nikolaas Gyselbrecht explica. “El detine una dintre cele mai bune crescatorii de porumbei de maraton din întreaga lume și New Laureaat se va simți ca acasă. Hugo a hotarat deja care va fii prima sa partenera: castigatoarea  locului  21 Barcelona Național 2013  o nepoată din Jonge Witbuik “.
Combinatia dintre linia lui “Laureat Barcelona”  și familia lui Hugo -Witbuik ar putea declanșa o revoluție în columbofilie la nivelul zborurilor de maraton . Asta se datorează faptului că liniile lui Witbuik pot fi, de asemenea, găsite în pedigreele locurilor  2 național Belgia 2013 /  și loc 1  național Barcelona 2013 în Olanda.
A fost o lupta apriga intre Nikolaas Gyselbrecht , Familia Herbots ( in numele japonezului care detine deja 8 castigatori internationali de la Barcelona + EuroDiamond ) si Jan Hermans , patronul De Duif ( in numele japonezului care l-a achizitionat pe cel mai bun porumbel de la Barcelona din istorie : “Super Ben” , a legendarei “Beatrixdoffer” de la Fratii Kuipers  in anii ‘ 80 , a lui “Reza” de la Marijke Vink , etc ). Nikolaas Gyselbrecht a avut pana la urma castig de cauza datorita prieteniei dintre Luc Wiels si tatal sau Dr.Carlo Gyselbrecht . Prenotarile pentru primii 20 de pui au inceput , iar primii pe lista de asteptare sunt : Peter Veenstra ( 1 pui) , Roger Debuscherre ( 2 pui) si Florea Sorin ( 3 pui ) . Cei interesati ma pot contacta pe adresa de email a siteului : mihai@pipa.be .