Mike Ganus a reusit intr-un timp relativ scurt sa isi formeze o familie de porumbei greu de batut in cadrul celui mai celebru columbodrom din lume – “Million Dollar Race-Africa de Sud”!!!

untitled

Timp de zeci de ani, Mike Ganus si-a dorit sa ridice sportul columbofil american la in alt nivel, si prin achizitiile facute a reusit pe deplin. Timp de multi ani, pana la aparitia columbofililor chinezi pe piata de profil, Mike a fost cel care cumpara in fiecare an Asii nationali de viteza si demifond din Olanda in mod special dar si din Belgia secundar. Si-a construit rapid cea mai valoroasa voliera de reproductie de pe intreg continental nord american. A incercat timp de cativa ani sa castige cel mai celebru columbodrom din lume – Million Dollar Race, dara fara vreun success de rasunet. Pana in momentul in care si-a schimbat strategia. A inteles ca vorbim despre un cu totul alt continent, situat de cealalta parte a Ecuadorului, totalmente diferit fata de unde zburau porumbeii sai din America, dar si cei de pe batranul continent pe care ii achizitiona in fiecare an.

O alta tipologie de porumbel

Mike Ganus: “Am studiat cu atentie fenomenul columbodroamelor de pe intreg mapamondul si am am observant cum invingatorii sau zburatorii de varf la nivel de columbdrom, reproduce mult mai bine pentru astfel de zboruri decat cei care au zburat in programul national.”

De curand, in 2016 mai exact Mike si-a atins visul, castigand finala Million Dollare Race, prin GFL267-2015 Laura Is A Big Winner Today, intr-un stil de mare campion, si fara precedent in istoria acestui columbodrom celebru – 15 minute avans fata de locul doi!!! Succesul I-a adus lui Mike in cec de 170.000 de dolari. Mike si-a cumparat invingatoarea inapoi cu suma de 100.100 dolari.

untitled

Mike Ganus:” Pentru ca vreau doar ce este mai bun pentru lotul meu de reproductive, si nu se punea problema ca invingatoarea reprodusa chiar de mine, sa nu se intoarca acasa.”

Din aceasta tanara echipa de reproducatori pentru Africa De Sud, o echipa de pui a fost trimisa, la cel mai nou columbodrom de pe continental african – Million Dollar Race, Africa de Sud – Victoria Falls Challenge 2017. In continuare va prezentam in scurt sumar al rezultatelor obtinute de puii Ganus:

* loc 2 in marea finala si castigatorul unui cec de 100.000 de dolari , pentru familia Ado din America, ambii parinti fiind doi originali Mike Ganus;

* loc 5 As cu Bank Robber – original Ganus Family Loft
*  loc 6 AS cu  Silver & Lace – original Ganus Family Loft
* loc  7 Finala cu  Fast & Furious – original Ganus Family Loft
* loc  8t Finala cu  Bank Robber – original Ganus Family Loft
* loc   13t Finala cu  Fast & Furious – original Ganus Family Loft
* loc   25 Finala cu Silver & Lace – original Ganus Family Loft
* loc   35 Finala  cu Africa’s King – original Ganus Family Loft
* loc  44 Finala cu  I Love Lucy – original Ganus Family Loft
* loc 67 Finala cu Sun Shine Lady original Ganus Family Loft
* loc 77 Finala cu  Debbies Diamond – original Ganus Family Loft
* loc  87 Finala -  original Ganus Family Loft

 

Familia Million Dollar

Masculul DV1219-05-0622 Strainmaker este considerat pilonul coloniei Ganus in ceea ce priveste columbodroamele.Acesta a zburat si el in Africa, ocupand locul 2 in finala columbodromului Carnival City. Este printer altii, bunicul tuturor puilor ce au punctat decisive in cadrul finale Victoria Falls 2017, pui mentionati anterior in acest articol.

Si de aici pleaca “poezia” si “filozofia” columbofila a lui Mike!

Strainmaker este tatal lui Said in Spun Silver – loc 2 Finala Million Dollar Race 2012-2013, de la 553 km din 2.793 porumbei(sosit impreuna cu invingatorul)!

Mike Ganus despre “Said in the Spun Silver” :” Este probabil cel mai bun porumbel din istoria acestui columbodrom. De ce afirm asta? Pentru ca a sosit impreuna cu primul marcat, dar a castigat si locul 1 in competitia Knock-Out, loc 4 AS in cadrul aceleiasi editii, si cel mai important a devenit bunicul lui “Laura is a Big Winner Today” – loc 1 Finala Million Dolar Race 2016 cu 15 minute avans fata de locul 2!!!”

Said in spun silver

 

O femela exceptionala pentru el, pe care Mike vrea sa o mentioneze este – “Untamed Desert”(Desert Neimblinzit) – locul 1 Finala Million Dollar Race 2013(cumparata de catre Mike), si bunica castigatoarei din 2016, amintita anterior(“Sangele apa nu se face”).

untamed desert

Cu toate acestea, PERLA lotului de reproductie pentru columbodroame este “Sun City” cel mai bun reproducator pentru zborurile de tip  columbodrom din lume!!! De ce? Pentru ca doi pui din el, cu doua female diferite, au castigat la 4 ani distanta unul de celelalt, cel mai prestigious columbodrom din lume – Million Dollar Race!

sun city

* Sun City este tatal lui :

- “Laura is the the big winner today”(“Laura este marea invingatoare astazi”) – loc 1 Finala Million Dollar Race 2016;

- “Rubellos” – loc 1 Finala Million Dollar Race 2012;

* Alte doua bijuterii din lotul de matca a lui Mike :

2013 2014