Geoff & Catherine Cooper – in topul clasamentelor din UK deja de doua decenii !!!

“George” – 1 National Tarbes ( cea mai prestigioasa cursa din Anglia )

Geoff si Catherine Cooper , domiciliati in localitatea Peasedown St John din Vestul Anglei , zboara porumbei de multi ani, si tot de atatia ani sunt campioni .

In 2011 , castigarea locului 1 International Bordeaux , cu 45 de minute avans !!!!!! si apoi adjudecarea si locului 2 International cu “Shiraz” , le-a adus recunoasterea internationala .


Anul acesta a fost din nou un an exceptional pentru porumbeii Fam Cooper . Zburand din Vestul Angliei , unde intotdeauna vantul bate din fata , favorizand columbofilii din Vest , Fam Cooper reuseste sa castige in 2012 , 6 locuri de 1 la nivel Interprovincial .La nivel International , in cadrul curselor internationale, unde majoritatea porumbeilor se indreapta catre Est , in Belgia , Olanda , Germania , porumbeii Cooper s-au descurcat de asemenea extraordinar. De 6 ori locul 1 Interprovincial , de la distante de aproape 1000 km ,cu vant din fata si cu ultimii km parcursi peste canalul manecii . Porumbeii Cooper trebuie sa fie extrem de duri si de rapizi pentru a realiza asemenea performante !!!

Unul dintre porumbeii de top din volierele Cooper , este “Misty” ( Ceata ) :

In prima etapa a sezonului “Misty” a ocupat locul 5 Provincial de la 70 km,aceasta fiind prima si ultima cursa pana la traversarea canalului. Sase saptamani mai tarziu a castigat locul 5 Provincial de la 630 km , iar la doar 3 saptamani dupa aceasta performanta a castigat locul 10 International St Vincent , fiind singura pasare sosita in prima zi , din toata partea de Vest a Angliei .

Un alt zburator de top din volierele Cooper este “Scotty” care in 2011 a castigat locul 1 Provincial Falais si locul 12 National Fougeres. In 2012 , “Scotty” a castigat de 2 ori locul 1 Provincial , locul 5 Agen National de la 840 km , si dupa 4 saptamani locul 9 National Bordeaux de la aprox 900 km. In aceste doua curse de maraton a zburat doar cu vant din fata, fata de concurentii sai care au zburat cu 250 km spre Est, logic cu vant din spate .

Tatal lui “Scotty” este “GeorgeSon” (Fiul lui George) , fiul celebrului “George” = 1 National Tarbes . “george” este de asemenea bunicul  lui “Farmer George” – 1 International Bordeaux 2011 !!! Acest scurt sumar ne arata cum “Scotty” a castigat pana acum de 3 ori locul 1 Provincial in curse extrem de dure , dar palamresul sau total este dea dreptul impresionant .

Un alt porumbel de top este femela “Georgia” care anul acesta a castigat locul 1 Provincial Pau si 22 National .Aceasta a fost zburata ca pui , nezburata ca yearling si din nou zburata la 2 ani .La randul sau este reprodusa din cele mai bune linii ale familiei Cooper. Tatal sau este “Blue Legend” , un fiu al celebrului “Legend” – 1 International Dax , iar mama sa este “777″ , o fiica din “George” – 1 National Tarbes si bunicul lui “Farmer George” (Fermierul George) – 1 International Bordeaux !!! Ce pedigree superb !!! Porumbeii de top se trag din porumbei de top !!!

“Bro Farmer Boy”

Un alt porumbel de top este “Bro Farmer Boy ” care a castigat in 2012 locul 1 Interprovincial Tours , si peste 6 saptamani , s-a clasat pe locul 6 Interprovincial Barcelona . Acesta este un frate bun cu “Farmer Boy” , super zburator si in acelasi timp tatal lui “Farmer George” – 1 International Bordeaux !!!

“Daybreak Junior” a castigat locul 2 Semi National Barcelona ( Vestul Angliei ) intr-un weekend extrem de ploios in care mare parte din coasta de vest a Marii Britanii a fost practic devastata de intemperii .

Aceste scurte relatari va pot contura o imagine asupra conditiilor in care zboara porumbeii Cooper , dar in acelasi timp  va formeaza o imagine despre duritatea acestei linii . trebuie de asemenea mentionat ca partea de Vest cu care acestia participa la concursuri este mai mare decat Belgia.Ca un porumbel sa castige curse Internationale din Vestul Angliei trebuie sa se rupa de stol inca de la lansare , altfel nu are absolut nici o sansa impotriva pasarilor din Estul Angliei.

Porumbeii Cooper sunt cu adevarat o linie,o linie deja stabila genetic . Absolut toti marii campioni si reproducatori sunt inruditi intre ei,lucru usor de observat in orice pedigree al familiei Cooper. Geoff practica o consangvinizare foarte apropiata , dar in fiecare an incearca sa introduca porumbei noi , pentru a nu pierde vitalitatea porumbeilor sai . Cu toate acestea extrem de putine importuri s-au ridicat la nivelul porumbeilor sai , si au ramas in volierele sale .