Vizita Eric Limbourg !!!

Eric Limbourg :

* Campion National Fond Belgia : 1991 , 1994 , 2005 (coeficient record ) , 2006 ( coeficient record , doborand propriul record din anul precedent );

* 7 locuri de 1 National !!!!!!!!

* 9 locuri de 2 National !!!!!!!!

Exceptand Fam Gyselbrecht , Eric Limbourg este cel mai bun prieten al meu columbofil din afara granitelor tarii. Un prieten adevarat din toate punctele de vedere , un prieten cu care am impreuna foarte multe amintiri frumoase . Un columbofil fara egal . Din punctul meu de vedere este cel mai bun motivator la ora actuala din lume . Este dificil si poate injust sa fac o asemenea apreciere dar mi-o asum . Cum era si normal prietenul meu Florea Sorin trebuia sa il viziteze pe Eric , mai ales ca rezervase un frate bun cu Gilbert Jr – 1 International Bordeaux 2012 !!!

Am vizionat absolut toti porumbeii si toate volierele . Am facut o multime de poze , special pentru ca toti columbofilii din Romania sa se bucure de ele , si sa traga numeroase concluzii pozitive . Deoarece in primavara Florea Sorin va construii cele mai mari si moderne voliere din Romania , sfaturile lui Eric privind volierele si interiorul lor au picat ca o manusa .

Conform spuselor sale : ” Volierele mele nu sunt de loc fitoase , sunt chiar modeste , dar sunt foarte , foarte practice ” . Si are perfecta dreptate .

Eric ne-a adus pentru vizionare 13 pui din care puteam sa ne alegem ,unul….doi poate. Printre care o fiica directa din Gilbert si un fiu din Gilbert Jr . In timp ce vizionam puii , Eric ne aducea din voliera si parintii acestora pentru a face o comparatie corecta . La un moment dat prietenul meu Florea Sorin imi spune : ” Stii ceva ? aici sunt 13 pui….13 este numarul meu norocos.Puii astia trebuie sa ajunga toti la mine ” . Stiind preturile lui Eric am ramas blocat :))) . Doar un pui din Gilbert Jr costa 7500 de euro , pret public , cunoscut de toata lumea !!! Cand Eric Limbourg a revenit , Florea Sorin i-a spus : ” Eric ii i-au pe toti 13 ” . Eric a ramas blocat pentru cateva secunde , apoi a spus : ” Vorbesti serios , pe toti 13 ?????” . ( este pentru prima data cand il vad pe Eric blocat , fara replica ). Florea Sorin a spus un “DA” convingator apoi cei doi au batut palma . Printre cei 13 pui : fiica directa din Gilbert – 1 International Bordeaux 2011 si tatal lui Gilbert Jr – 1 International Bordeaux 2012 ; Fiu din Gilbert si in acelasi timp frate bun cu Gilbert Jr !!!!! Sunt doar 3 astfel de porumbei in toata lumea in acest moment !!!!! Fiu direct din “Lucky De Saer” – cel mai bun yearling din Belgia  in cadrul zborurilor nationale de fond in 2012 , Fiu din “Den Erik” – 3 International Bordeaux 2012 , nepoti si nepoate din Lucky 85 , Blue Ace , Eagle Eye , Marseille (Aelbrecht ) , Lucky 848 . Pe langa acest norocosi 13 pui , Florea Sorin mai detinea deja 4 originali Eric Limbourg : Fiica directa din “Lucky 85” – 1 As Fond Belgia 2006 (singura din Romania ) , Dublu nepot “Lucky 77” – 1 As Fond Belgia 2007 & “Lucky 85” – 1 As Fond Belgia 2008 , Nepot “Vale Cahors”- 1 Nat Cahors 2003  si Nepot “Patron” – 1 As Fond Belgia 2003 & Sora de cuib “Dromer” ( legendarul reproducator si zburator al tandemului De Rauw-Sablon .

Prin acest lot proaspat achizitionat colonia de porumbei De Rauw – Sablon a tandemului Florea Ion “Mazare” si Sorin a devenit unica in Europa . Iar pentru 2013 cei doi au rezervat inca un descendent direct din “Lucky 848” (deja 2 masculi fac parte din lotul de matca-singurii din Romania !!! ) si un fiu direct din legendarul “Topkweker Freddy” !!!!

Suntem romani si trebuie sa ne mandrim cu oameni ca Florea Sorin , precum trebuie sa ne mandrim cu porumbeii care au ajuns la Bucuresti .

Impreuna cu “Gilbert Jr” – 1 International Bordeaux 2012 din 10.622 porumbei ;

Aripa “Gilbert Jr ”   

Impreuna cu “Gilbert Jr”

Impreuna cu “Gilbert” – 1 International Bordeaux 2011 din 13.386 porumbei  !!! Cel mai bun yearling din Belgia in 2010 in cursele de peste 600 km !!!

Aripa “Gilbert” ;

Impreuna cu “Gilbert” ; Eric a refuzat deja o oferta de 300.000 de euro pe acest porumbel , venita in acest an …. bineanteles din China ;

Impreuna cu un fiu al legendarei perechi ” Bak 17 ” – Marcel Aelbrecht ;

Volierele unde stau femelele masculilor vaduvi in timpul sezonului ;

Volierele din fata compartimentelor de matca ;

Boxa individuala ;

Boxa individuala ;

Boxa individuala;

Boxe individuale ; In total 10 la numar ;

Compartiment masculi vaduvi ;

Fereastra din fata compartimentelor vaduvilor ; Plasa verde este folosita pentru a “sparge” vantul , dar si pentru a obtura lumina ; astfel este o lumina obscura in compartimente , nu bezna totala , vaduvii fiind astfel foarte linistiti ; Se poate observa foarte usor de asemenea ca volierele lui Eric nu prezinta aerisiri in partea de jos ;

Aerisire perfecta !!!!!

Compartiment masculi vaduvi – viitorul este asigurat ;

Holul din fata compartimentelor masculilor vaduvi ;

Compartiment femele vaduve ; Pe podea sunt dispuse gratare rotative ; Astfel femelele nu se pot imperechea ; Cand sunt hranite se indeparteaza unul dintre gratare , exact ca in poza de mai sus ; dupa 30 de minute gratarul este pus la locul lui ;

Tavan compartiment femele vaduve – simplu si eficient ;

Peretele din fata al compartimentului dedicat femelelor vaduve ;

Compartiment pentru femelele jucate la dubla vaduvie ;

Din nou sistem de aerisire simplu , dar extrem de eficient ;

Interior compartiment femele zburate la dubla vaduvie ;

 

Interior compartiment pui ;

Interior compartiment pui ;

Tavan compartiment pui : din nou simplu si eficient ;

Boxe compartiment pui ; Este stiut faptul ca belgienii joaca puii la vaduvie ; Pentru aceasta absolut “orice truc” este folosit pentru motivarea porumbeilor ; In poza este fotografiat randul de sub boxele din compartimentul puilor ; Aici cu fatada lasata , pentru ca columbofilii romani sa vada un aspect foarte interesant . Se poate observa foarte usor cum boxele sunt despartite prin geamuri transparente. Porumbeii intra, se vad , dar nu se pot atinge , astfel instinctul teritorial este exploatat la maxim !!!

Boxe compartiment pui ;

Trapa ceasului constatator este dispusa in interiorul compartimentului destinat puilor ;

Un loc ideal pentru practicarea sportului columbofil ;

Lotul de 13 pui achizitionati de catre Florea Sorin :