Finala Million Dollar Race 2015

karl_heinz_koch_foto2

Karl Heinz Koch – castigatorul editiei cu numarul 19 ; Imbarcarea pentru finala celui mai celebru columbodrom din lume , ajuns la cea dea 19 a editie , a avut loc in prima parte a zilei de joi 22 ianuarie . Aproximativ 2500 de porumbei au fost transporti la 525 de km , in orasul Douglas , situat la S-V de Johannesburg .

map1 map2

 

2015-sa2 2015-sa1 2015-sa3

A fost o finala cu adevarat dezastruoasa . Si din pacate asemenea greseli se intampla din ce in ce mai des si la “case mari” . Inca o dovada a faptului ca unde nu este suflet nimic nu merge bine . Ceea ce a facut Zandy Meyer pentru Million Dollar Race , se pare ca este de neinlocuit .

zandy_meyer

Zandy Meyer

Inca din primul an de dupa moartea sa , survenita in 2013 , lucrurile au inceput sa scartaie . Anul trecut au lungit finala cu 120 km , deoarece au spus ca o sa fie doar vant din spate si ar fi o finala prea usoara . Teoretic aveau dreptate . Practic , de la jumatatea traseului vantul a inceput sa bata din fata , si finala a fost un fiasco . Era probabil cea mai nereusita finala de pana atunci . Asta pana acum . Nimeni nu stie cu siguranta ce s-a intamplat nici acum . Cert este ca in prima zi au sosit doar 16 porumbei !!! Pacat de porumbeii disparuti  , pacat de sperantele columbofililor , pacat de memoria lui Zandy Meyer . A fost exact o poveste de genul “de la agonie la extaz” . Atat dl Sorin , cat si eu am tinut legatura cu prietenii nostrii aflati acolo . Mari campioni columbofili precum : Alfons “Regele columbodroamelor” Klaas , Jan Hooymans , Hans Esser , Klaus Stieneker , Gerard Koopman . Increderea in rezultatele proprii plutea in aer in seara de vineri . Ne-am incurajat  reciproc , si sunt convins ca niciunul dintre noi nu a putut sa doarma in acea noapte , cu gandul la victoria suprema . Din punctul meu de vedere o victorie in cadrul finalei acestui columbodrom nu se poate compara cu nimic . Nici cu 10 titluri de campion national impreuna . Printr-o asemenea victorie intrii cu adevarat in istoria columbofiliei mondiale.

A urmat ziua de sambata . Si a fost liniste . Am uitat sa il amintesc printre cei prezenti la finala si pe prietenul meu de suflet , Rui Emidio , proprietarul columbodromului Golden Race Algarve , Portugal . In 2013 am fost impreuna cu sotia mea in Portugalia o saptamana special pentru aceasta finala . Am avut ghinion din punct de vedere meteorologic . Ultimele 2 zile inainte de finala vremea a devenit instabila , in special pe la jumatatea traseului pe unde trebuiau sa vina porumbeii . Rui a fost pus intr-o postura extrem de delicata . Sute de oameni venisera din toata Europa special pentru aceasta finala . Majoritatea aveau bilet de avion de intoarcere in seara zilei desfasurarii finalei , iar altii in ziua urmatoare . Toti isi planificasera concediul in functie de aceasta finala , si acum urmau sa nu primeasca nimic in schimb . Rui a luat decizia inteleapta si a amanat finala cu o saptamana . Si astfel a bifat o finala perfect normala . Morala cred ca o intelege fiecare dintre voi .

Revenim la Africa . Primii doi porumbei au sosit dupa 9 ore si 4 minute de zbor . Un porumbel german care a fost cronometrat primul , urmat de un porumbel din Kuweit . Au trecut aproape 2 ore pana ca porumbelul numarul 3 sa soseasca , un porumbel australian . Dupa cum am mentionat ma sus , doar 16 porumbei au sosit in prima zi .

Prestatia porumbelului castigator :

karl_heinz_koch

foto_1

 

foto_2

Duminica la ora 10 dimineata site-ul Pipa nota : “Pana in acest moment 315 porumbei au sosit la columbodrom . Prestatie senzationala din partea belgianului Dominique Velghe , care a plecat la drum cu 9 porumbei , 4 dintre acestia clasandu-se in Top 100 : 17,28,49,95 . Toti 4 sunt 100 % De Rauw-Sablon , fiind nepoti din Bak 17 , Miss Joice si Il Ragno . De asemenea,  porumbeii Alfons Klaas si-au aratat din nou valoarea , Alfie clasand 4 porumbei in Top 300 (30 la linia de start in finala) , si nu numai . Locul 1 As Hotspoturi este un porumbel 50 % Klaas , fiind un nepot al celebrului “Mr.Bolt” ( nici o legatura cu “Bolt” a lui Leo Heremans ) . Locul 2 As per total este tot un porumbel 50% Klaas , si tot un nepot din “Mr.Bolt” . Jan Hooymans are cele mai multe pasari sosite in acest moment , 13 , dintre care 3 in prima 100  (49 la linia de start in finala ). Toti 13 sunt strans inruditi cu celebrul “Harry” . Celebrul american Mike Ganus claseaza 8 porumbei in Top 300 ( 39 la linia de start in finala) . Team Florea Sorin din Romania a clasat 3 porumbei in Top 300 ( 12 la linia de start sub steag romanesc , si 3 sub steag german impreuna cu Alfons Klaas si Klaus Stieneker ) .”

Cel mai bun porumbel al acestei editii a fost cu siguranta porumbelul columbofilului kuweitian Bader Al Jwesr . Acesta  a castigat masina de 85.000 de dolari din finala , dupa ce in prealabil castigase si masina oferita ca premiu in cadrul Hotspot 1 !!!

bader_al_jwesr

Extrem de interesant pentru cine a urmarit cu atentie , este dominatia liniei De Rauw-Sablon in cadrul acestei finale . Aminteam de prestatia exceptionala a lui Dominique Velghe ( fotograful Pipa ) , prin clasarea a 4 porumbei in Top 100 : 17,28,49,95 . Toti cei 4 porumbei sunt 100 % De Rauw – Sablon , fiind toti nepoti ai legendarului “Il Ragno” – campion national fond Italia 2010 pentru Rocco Toscani “Stella Rosa” . In prealabil a fost cumparat de catre Eros Carboni .

il_ragno

10427364_10204973414028619_682835678418850492_nNikolaas Gyselbrecht ,Boris Gomez Pascal, Rocco Toscani , Florea Sorin si Dinu Mihai – Budapesta 2015 ;

3372_b   rocco_il_ragno_ped

Team Florea Sorin detine 3 descendenti directi din “Il Ragno” .

va_miss_joice_be05-4130439

Georg Oswald din Germania claseaza doi porumbei pe prima pagina , respectiv pe locurile 4 si 22 . Porumbelul de pe locul 4 , are ca mama o originala Marcel Aelbrecht ( 100 % De Rauw-Sablon) . Porumbelul nostru (Team Florea Sorin) , clasat pe locul 88 este un porumbel 100 % De Rauw-Sablon , fiind un nepot al celebrului “Lucky 848” . Tatal sau este un original Pipa Elite Center iar mama sa este o originala Jupid-Jung . Un produs foarte consanguin pe “Bak 17” – Marcel Aelbrecht . Produs super consanguin , imperecehere intre doi porumbei cu ochiul de culoare alba . Teorie sau practica ? 🙂

Merita mentionat: porumbeii de pe locurile : 17,28,49,88,95 sunt toti 50 %  Pipa Elite Center !

Lucky-Valentino DV08857-11-33 Multumim si pe aceasta cale prietenilor nostrii Alfons Klaas si Klaus Stieneker de a ne invita sa participam in echipe comune cu ei . Faptul ca invitatia vine chiar de la  “Regele columbodroamelor” , denota atat o prietenie sincera din partea acestuia fata de noi , cat si o apreciere a materialului genetic detinut la Bucuresti . Am participat in acest an in cadrul acestui columbodrom sub forma a 4 echipe : Team Florea Sorin  ,  Team Florea – Dinu – Stieneker, si Team Florea-Cocos Petrica  sub steagul Romaniei , si Team Florea-Dinu-Klaas-Stieneker sub steagul Germaniei . Echipele Team Florea Sorin  si Team Florea-Cocos Petrica  au fost formate doar din porumbei cu inele de Romania , iar celelalte doua au fost echipe mixte . Porumbelul echipei Team Florea-Dinu-Klaas-Stieneker s-a clasat pe locul 27 , iar porumbelul echipei Team Florea-Dinu-Stieneker s-a clasat pe locul 88 . Porumbelul de pe locul 27 este un porumbel german , in timp ce porumbelul de pe locul 88 este un porumbel romanesc . Toti suntem mandrii de acesti porumbei , indiferent ca poarta inel romanesc sau german . “One team , one heart” 😉

10907002_10152661122851868_525102136_o

 

1654188_10151981078901868_865263466_nCocos Petrica , Florea Sorin , Valentin Burdusel , Klaus Stieneker si Alfons Klaas-Bucuresti 2014;

1653275_10151977312766868_1888444566_nImpreuna cu Alfons Klaas si Klaus Stieneker – Bucuresti 2014 ;

Legat de prestatiile exceptionale ale porumbeilor Klaas si De Rauw-Sablon in cadrul acestei editii , afirm cu bucurie de roman faptul ca detinem(Team Florea Sorin) cea mai mare si completa colonie de porumbei Alfons Klaas din lume , si una dintre cele mai complete colonii de porumbei De Rauw-Sablon din Europa .

Am auzit din nou discutii de genul : ” nemtii sunt cei mai buni , au bagat din nou cei mai multi porumbei in fata” . Nu dragii mei , nimic mai fals .Nemtii angajeaza cei mai multi porumbei in Africa de Sud inca de la inceput . Romania de exemplu abia aduna cateva zeci , in timp ce nemtii aduna usor 1500 de porumbei . Matematica simpla pentru cadenta nemtilor , nimic mai mult . Peste tot sunt porumbei buni la ora actuala . Studiez atent acest columbodrom de mult timp , si am observat cum in ultimii ani , columbofilii din Kuweit  vin puternic din spate . De la an la an rezultatele lor au fost din ce in ce mai bune . Pana in finala . In finala  ceva parca le lipsea . Mi-am atentionat prietenii pasionati de columbodroame de mult in privinta columbofililor kuweitieni , dar nu le-am atras atentia . Anul acesta , au jucat exceptional , porumbelul lor mentionat mai sus , castigatorul a doua masini , fiind o adevarata vedeta a acestei editii .

alfons_klaas_champagne

Hans Esser , Alfons Klaas , Hardy Kruger , Klaus Stieneker impreuna cu doi colegi germani , vineri , inainte de marea finala ;