Vizite interesante – un nou articol marca Ad Schaerlaekens !

547259_10150933898109721_1720490233_n

Impreuna cu Ad – Olanda 2008 ;

In acest articol vreau sa va vorbesc despre vizitele unor columbofili de top , care au ramas aproape de mine in decursul anilor . Vizitele prezentate mai jos au fost extrem de interesante si educationale .

Kees Bosua si Ludo Claeesens 

Cu mult inainte ca cei doi sa ajunga columbofili de renume mondial , deja aveam o legatura foarte apropiata cu cei doi . Kees era prezent in gradina mea aproape in fiecare weekend la inceputul anilor ’90 , in special la final de sezon , cand se desfasurau etapele seminationale cu puii . Aveam o legatura de exceptie cu Japonia inca din acei ani , si i-am ajutat astfel pe cei doi sa vanda porumbei in aceasta tara . Inca de atunci , un porumbel fara pedigree , indiferent de palmaresul sau , nu valora absolut nimic pentru columbofilii asiatici . Cand am vazut ce porumbei  au inceput cei doi sa vanda in Japonia am ramas socat . Erau porumbei cu un palmares de exceptie , cu un pedigree de exceptie , cu un corp de exceptie , porumbei la care marea majoritate a columbofililor doar viseaza . Dar pentru cei doi , acesti porumbei nu erau indeajuns de buni , si in acele momente am stiut ca din punct de vedere columbofil vor ajunge departe . Si incepand cu mijlocul anilor ’90 s-a dovedit ca am avut dreptate in privinta lor . Am inteles inca odata faptul ca : selectia riguroasa , reprezinta cel mai mare “secret” al sportului columbofil .

398949_10150933892269721_2034107799_n

Impreuna cu Ludo – Olanda 2008 ;

Andre Roodhoft 

Intr-una dintre numeroasele vizite pe care i le-am facut lui Andre , dupa o ceasca de cafea am intrat in voliera reproducatorilor . In acel moment reproducatorii erau destul de speriosi , pentru ca Andre nu lasa aproape pe nimeni in voliera de matca . Din acest motiv , Andre a reusit sa prinda cu greu porumbeii pe care vroiam sa ii vizionam . Cand Andre a reusit sa ne prezinte porumbeii pe care am dorit sa ii vedem “la mana” , acesta abia mai respira 🙂 . “Unul dintre cei mai buni reproducatori pe care ii detin ” ne-a spus Andre respirand greoi . Din cauza sperieturii , porumbelul a murit pe loc , in urma unui stop cardiac.  Ne-am simtit jenati , si ne-am cerut scuze . “Nu este nici o problema ” , ne-a spus Andre , in timp ce a continuat sa prinda si alti reproducatori , “este doar un porumbel, nimic mai mult  ” . Cuvinte care mi-au ramas pana acum in minte . ( aici imi vin din nou in minte cuvintele marelui Jan Hooymans , care la un pahar de bere mi-a spus : ” In viata nu se rezuma totul la bani si porumbei”)

Albert Marcelis 

Regretatul Albert Marcelis a fost unul dintre cei mai speciali oameni pe care i-am cunoscut vreodata . In momentul in care clientii il intrebau cat costa un porumbel , ii era pur si simplu rusine sa mentioneze vreun pret . El a mers intotdeauna pe principiul schimbului intre columbofili , si de aceea nu a platit niciodata foarte mult pe porumbei  ( nu trebuie sa uitam faptul ca vorbim de alte vremuri , plus ca , in momentul in care ajungi la nivelul la care Marcelis ajunsese , nici nu trebuie sa cauti porumbei noi , deoarece alti campioni de acelasi nivel cu tine ,vin si iti propun schimburi , sau imperecheri comune ) . Si Albert Marcelis a facut numeroase schimburi pe parcursul carierei sale , schimburi care s-au dovedit de cele mai multe ori extrem de inspirate . Legat de metodele lui , cel mai mult m-a uimit varsta la care Albert isi intarca puii – 23 de zile . Legat de acest subiect obisnuia sa spuna : “Daca nu se descurca singuri de la aceasta varsta , inseamna ca le lipseste vitalitatea . ”

Leo Heremans 

In 2003 , perioada in care Leo zbura in tandemul Heremans-Ceusters , am cumparat de la acestia mai multi porumbei pentru un client din Taiwan . Porumbeii sai , nu erau atat de celebrii ca si acum , si tin minte ca taiwanezul nu a platit foarte mult pentru ei . Nu pot uita faptul ca acesta nu a vrut sa cumpere pui din Olympiade 003 – interesant cum se schimba mentalitatea oamenilor intr-un timp relativ scurt . Mi-au placut foarte mult porumbeii vizionati , si din acest motiv l-am rugat pe Leo sa imi vanda si mie 6 pui , lasandu-i prioritate in alegerea puilor . La un an distanta m-am intrebat daca nu am aruncat banii pe fereastra , deoarece pui reprodusi din originalii Heremans nu mi-au dat nici o satisfactie . Apoi intr-o buna zi , in timp ce Leo plecase intr-o scurta vizita la Fam Eijerkamp , s-a oprit la mine pentru o ceasca de cafea . Leo m-a intrebat despre cei 6 pui , dar nu am avut curajul sa ii spun ca nu mi-au reprodus nimic bun  . Leo mi-a cerut sa ii vada la mana , dupa care mi-a spus : ” 124-04 o sa ajunga un reproducator de top ” . Nu i-am dat atentie , dar nu voi uita vorbele lui Leo niciodata . 124-04 s-a transformat intr-un reproducator de exceptie , in special in a 2 a generatie .

1911962_10152006065176868_1039988018_n

Leo Heremans , Florea Sorin si Dinu Mihai – Belgia 2014 ;

Stickers-Donkers 

Rezultatele celor doi in cursele de sprint au deja renume mondial . Suntem cu totii constienti de faptul ca porumbeii pot obtine rezultate de top doar in voliere corespunzatoare . Numeroase carti au fost scrise despre “voliera perfecta” si in special despre “ventilatia perfecta” . Se scrie peste tot ca nu trebuie sa fie diferenta prea mare de temperatura in voliera intre zi si noapte , si in acelasi timp se spuna ca curentii de aer , “omoara forma” . Si totusi…porumbeii tandemului stau non stop in voliere cu fata deschisa , fiind expusi intemperiilor naturii .

LoftybirdsStickers-Donckers-2

Fratii De Wit 

Cu mult timp in urma , am cumparat pentru un client asiatic de la fratii De Wit castigatorul national de la Barcelona (sau era International ? ) . Am ramas socat cand am aflat ca este un porumbel 100 % De Klak , adica 100 % Janssen . Jaap , unul dintre frati , m-a intrebat daca primesc niste pui cadou de la ei . Cu toate ca acestia detineau niste porumbei de o frumusete rara , albastrii sau guti cu pene albe , am refuzat politicos . Una dintre marile mele greseli columbofile . Inca aveam senzatia ca cei mai buni porumbei sa afla in zona mea . Alti columbofili precum : Peter van de Merwe , Verkerk , Co Verbree , Willem De Bruijn si multi altii au devenit celebrii datorita porumbeilor De Witt .

Dr.Madeira 

Stiti care porumbei mi-au lasat o impresie extraordinara ? Porumbeii doctorului oftalmolog Madeira din Portugalia . Majoritatea columbofililor din Belgia si Olanda nu i-au in serios calitatea porumbeilor din afara granitelor celor doua tari . Ei inca cred ca detin cei mai buni porumbei . Asa sa fie oare ? Este de ajuns sa urmarim marile columbodroame din lume , si putem singuri observa ca se inseala amarnic .

Van den Wouver

Cred ca se intampla in 2008 , moment in care mi-am dorit niste pui de la Gaston . A pus 10 pui in cutie , din care mi-am ales 6 . Acestia erau fii sau nepoti din celebrul sau Kaasboer . “De ce nu vrei mai multi ? ” aproape ca m-a implorat . Trebuia sa il fi ascultat , si sa cumpar tot ce era de vanzare . Atunci am platit 100 euro pe pui , iar in 2014 in cadrul licitatie totale media a fost de 4400 euro .

1779712_10152006064741868_35312777_n

Florea Sorin , Gaston van den Wouver , Thomas Gyselbrecht si Dinu Mihai – Belgia 2014 ;