“Nieuwe Olympiade” si “Chanel No.5”

evertsky

Evert Jan-Eijerkamp si Sky Chen ;

Atunci cand marii campioni sau marii investitori isi unesc fortele , apar  perechi senzationale , si pui cu pedigree unic . Practica imperecherilor comune intre marii campioni europeni a existat inca de la inceputurile columbofiliei . Cu toate acestea , abia in anii ’80 in Belgia s-au inmultit aceste imperecheri comune , de multe ori cu rezultate fantastice .

Motorul acestor imperecheri in anii ’80 si ’90 in Belgia a fost legendarul Sylvere Toye . In acei ani , Sylvere obisnuia sa cumpere multi Asi nationali , deoarece a mers intotdeauna pe premiza : “Porumbeii Asi se nasc din porumbei Asi” , pe aceasta idee cladindu-si intreaga linie si cariera columbofila . Pe linia acestei filozofii columbofile au mers dintotdeauna absolut toti marii campioni .

Este adevarat ca aceste imperecheri “unice” s-au rarit in ultimii ani  , deoarece porumbeii exceptionali sunt achizitionati rapid de catre puternicii investitori chinezi . Odata campionii ajunsi in China , este practic imposibil ca vreun descendent direct din ei sa se mai reintoarca vreodata in Europa . Si totusi exista “portite” . Multi columbofili , inainte de a-si vinde campionii , semneaza contracte prin care au dreptul sa mai reproduca o anumita perioada din proprii porumbei , inainte ca acestia sa fie trimisi catre noul proprietari . Sunt insa si cazuri in care , clientii sunt atat de insistenti , incat sunt dispusi sa ofere sume astronomice , doar daca porumbeii ajung in cel mai scurt moment in volierele lor . Un caz concret este cel prin care Eric i-a vandut la pachet pe Gilbert si Gilbert Jr. Timpul scurs de la prima oferta a cumparatorului chinez , si momentul in care cei doi au ajuns in China a fost unul foarte scurt .

Mai exista si  a 3 a varianta , in care marii cumparatori chinezi , sunt dispusi sa lase noile achizitii pe perioade nelimitate in Europa , special pentru a fi imperecheati cu porumbei de acelasi nivel . Un astfel de investitor este Sky Chen , care dupa ce i-a achizitionat pe legendarii Da Vinci si Chanel NO 5 de la Pieter Veenstra in 2012  , a decis sa ii lase in Europa pentru o perioada nelimitata . Pentru inceput , celebra Chanel No 5 a reprodus aproape 2 ani de zile in volierele prietenului sau Jan Hooymans , unde a fost imperecheata cu celebrul Harry . La initiativa Fam Eijerkamp , Sky Chen a hotarat sa o trimita pe Chanel No 5 la Ponderosa , pentru a fi imperecheata cu noua vedeta a crescatoriei , Nieuw Olympiade , achizitionat de catre Fam Eijerkamp in cadrul licitatie totale a lui Leo Heremans cu suma de 210.000 euro . In urma acestei imperecheri au rezultat 7 pui . Doi pui vor ramane la fam Eijerkamp , 2 pui vor pleca in China la Sky Chen , 1 pui va ajunge la Pieter Veenstra , ultimii doi pui urmand a fi vanduti pe Pipa , intr-una dintre editiile Jewels of the Sky . newolympiadexchanel2

BE10-6146101_0  NL09-1647005

Atata Nieuw Olympiade , cat si Chanel No 5 au fost capete de afis in licitatiile lui Leo Heremans si Pieter Veenstra . Sky Chen a trebuit sa plateasca 75.000 de euro pe Chanel No 5 , dupa ce sora sa , legendara Dolce Vita , a fost vanduta tot in China cu suma de 250.200 euro . Daca studiem cu atentie pedigreele celor doi mari campioni , vom observa ca sunt “legati” prin prezenta liniei Koopman in ambele pedigree . Tatal lui Nieuw Olympiade este un nepot al legendarului Mr.  Emerveen , in timp ce bunicul lui Chanel No 5 este Mr Shurzuim , adica un frate bun cu Mr.Emerveen . Chanel No 5 este de asemenea nepoata din Dirky , reproducator de legenda pentru Pieter Veenstra , si in acelasi timp fiu direct din Kleine Dirk – Koopman . Nieuw Olympiade a fost reprodus dintr-o nepoata din Dream Lady – fiica Kleine Dirk .

1524735_585428308178220_1385581596_n 601504_585428264844891_1339781872_n   note_ej_eijerkamp

 

* In acest moment , un mascul deosebit din aceasta pereche , este oferit spre vanzare pe Pipa.be :

NL14-1606058 NL14-1606058_ped