Vermeerbergen – Wilms , specialisti ai zborurilor cu puii , inchid sezonul 2014 la cel mai inalt nivel

vermeerbergen_wilms

Luc & Robby ;

BE14-6168603 BE14-6168603_ped

Luc Vermeerbergen si Robby Wilms , au castigat 2 dintre cele 6 etape nationale cu puii la nivelul puternicei provincii Antwerp . Cel mai bun porumbel al lor din acest sezon este National Wonder – loc 5 National Mare Demifond Pui Belgia KBDB 2014 .

Specialisti ai zborurilor cu puii

Luc zboara porumbeii de cand se stie , cu preferinta catre zboruile cu puii , zboruri in cadrul carora este vazut ca un adevarat maestru de catre toti concurentii directi  . Noul tandem a luat nastere in 2011 . Robby Wilms isi dovedise deja valoarea ca si columbofil , detinand locul 1 National Pui Demifond Belgia KBDB 2009 cu deja celebra : ” Feenometjie” . In acest an s-a alaturat tandemului si Kris Mostmans . De acum inainte tandemul va activa din doua locatii . Prima serie de pui va fi oprita in Mol , urmand ca Luc si Robby sa ii puna cat mai bine in valoare atat la nivel provincial , cat si in cadrul celor 6 etape nationale cu puii  , etape in cadrul carora participa toti crescatorii din Belgia . A doua serie de pui , cat si yearlingii si maturii vor fi zburati incepand de anul viitor din volierele lui Kris . Cei doi si-au adjudecat titlul de loc 1 Crescator Pui Provincial in acest an , si locul 13 national .

De la agonie la extaz 

Cei doi urmaresc si etapele provinciale , si se bucura de locurile de top obtinute la acest nivel , tinta principala ramanand totusi cele 6 etape nationale dedicate puilor . Puii au avut inca de la inceput un sezon bun , dar si-au confirmat cu adevarat valoarea pe data de 23 august cand New Mustang – Belg 14 / 6168626 isi adjudeca locul 1 provincial Tours din 4.557 pui si locul 6 national din 24.097 pui , in ciuda unei etape dezastruoase .

pedigree_new_mustang

Etapa de pe 23 august a fost criticata de catre toata suflarea columbofila belgiana datorita lansarii neinspirate . La doar 15 zile , porumbeii au fost lansati in cadrul cursei de la Gueret , si in ciuda faptului ca vremea era perfecta la locul lansarii , porumbeii au intalnit  ceata densa pe traseu , cursa transformandu-se in cea mai dezastruoasa a sezonului , si una dintre cele mai nereusite etape din ultimii ani . Unii columbofili au asteptat si o saptamana se intoarca porumbeii acasa , altii asteapta si acum . New Mustang nu s-a mai intors nici pana in ziua de azi .

Luc : ” A fost o lovitura grea , dar face parte din joc “

Ca intotdeauna , drumul de la agonie la extaz este foarte scurt . La scurt timp , in cadrul cursei de la Gueret II , in voliera lui Kris , tandemul castiga locul 1 provincial din 2.706 porumbei , si 3 national din 16.619 porumbei . Femela este botezata acum : “National Gueretje” .

be14-6168682 BE14-6168682_ped

Atat National Wonder cat si National Guerentje au in spate doar asi provinciali si nationali , inca o confirmare a zicalei : “Sangele apa nu se face” .

vermeerbergen_wilms_hok