Theo Lehnen – licitatia intregului lot de reproductie pe Pipa.be

theo_lehnen_0

Marea majoritate a columbofililor europeni sunt familiari cu rezultatele lui Theo Lehnen de mai bine de 20 de ani . Numele sau a aparut de nenumarate ori in celebra revista ” Die Brieftaube” , in ultimii 20-25 de ani . Theo este totusi relativ necunoscut in Romania , desi in anii 80-90 era cunoscut drept detinatorul uneia dintre cele mai valoroase colonii de porumbei Janssen din Germania si din Europa .

Theo Lehnen – Magicianul

Theo a fost fascinat de porumbei inca de frageda copilarie , dar in tinerete a pus studiile pe primul loc , neavand practic timp pentru practicarea columbofiliei . Cand si-a dezvoltat afacerile si a construit un depozit mare in 1970 , a luat decizia de a construii si niste voliere pe acoperisul acestuia . A stiut de la bun inceput ca trebuie sa investeasca in porumbei de top , astfel incat s-a oprit la poarta lui Jos Van Limpt “De Klak” . Au urmat inevitabil achizitii de la Fratii Janssen , unde Theo a investit masiv , acestia fiind in acei ani cei mai scumpi si cautati porumbei din lume . Era perioada in care fratii zburau extraordinar . Din de peste 2 decenii Theo a zburat doar porumbei din sangele Janssen , aceasta fiind linia sa de suflet .

Din acel moment Theo a devenit unul dintre cei mai buni columbofili din districtul 10 . La mijlocul anilor ’90 si-a dat seama ca linia lui necesita infuzii proaspete de sange . Astfel , in 1997 i-a facut o vizita celebrului Gunter Prange . Atunci au fost cumparati primii porumbei , achizitii ce au devenit apoi anuale . Nu doar Theo cunostea calitatea porumbeilor Prange in momentul achizitiilor , acesta fiind in acest moment unul dintre cei mai mari columbofili germani care au existat vreodata , dar si crescatorul german greu de egalat prin prisma referintelor .

In decursul anilor , Theo a reusit sa achizitioneze 6 produsi directi din celebrul Ringlose , precum si mai multi descendenti directi din 330 , acestia reprezentand in prezent baza coloniei Lehnen .

In 2009 Theo a introdus primii porumbei de Heremans , printre care descendenti directi din Olympiade 003 si De Jan . O fiica directa din Kannibaal de la Van Dick a fost achizitionata de asemenea , aceasta devenind in scurt timp o reproducatoare de exceptie . Ca marea majoritate a payday loans faxless campionilor germani , Theo a participat si la licitatiile lui Flor Vervoort ( “Fieneke 5000” ) dar si a lui Paul Huls , licitatii de unde a achizitionat pui din cei mai buni porumbei .

Cei mai buni zburatori ai lui Theo sunt rezultatul incrucisarilor , de aceea Theo nu practica consanguinitatea decat la final de sezon . Intotdeauna cei mai buni zburatori sunt transferati la matca , unde de obicei devin si reproducatori de top .

dv03902-11-249 DV03902-11-249_ped_0

Strategia privind reproductia 

Va prezentam strategia de reproductie a lui Theo printr-un exemplu concret . Masculul 03902-11-269 a devenit in 2011 cel mai bun mascul yearling din toata Germania !!! Pe langa aceasta , in ultima cursa a sezonului , de la 661 km , a castigat locul 1 provincial din 4500 porumbei .

Masculul are o origine de exceptie , si ne dovedeste ca teoria lui Theo este corecta : porumbeii campioni sunt rezultatul incrucisarilor . Tatal , Belg 08 – 6374099 este un original Leo Heremans fiind un fiu direct din Jan . Conform lui Leo insusi , acesta este unul dintre cei mai perfecti porumbei “la mana” pe care i-a detinut vreodata . Mama campionului , 02098-05-849 , o originala Gunter Prange , aceasta fiind o fiica alegendarului Ringlose .

dv03902-11-269 DV03902-11-269_ped_0

Licitatia  ( se inchide pe data de 5 octombrie )

Theo se apropie de varsta de 80 de ani , iar odata cu varsta vin si inerentele probleme de sanatate . Theo incalca legendara zicala : ” Intotdeauna sa vinzi fructele nu pomul” , zicala facuta celebra de catre mentorii sai , fratii Janssen . Decizia a fost determinata si de dorinta managerului sau de a restrange numarul de porumbei , acesta din urma dorind sa isi petreaca mai mult timp cu familia .

Un lot de 56 de porumbei va fi vandut , printre acestia regasinduse niste porumbei exceptionali , atat din punct de vedere al referintelor , cat si din punct de vedere al pedigree-ului .

Cei 13 originali Gunter Prange reprezinta probabil perlele licitatiei . Printre acestia 3 descendenti directi din Ringlose – porumbei aproape imposibil de gasit in 2014 , aceasta ocazie fiind cu adevarat unica .

In licitatie gasim de asemenea 8 porumbei originali Leo Heremans printre care si 2 direct din Olympiade 003 .

Iubitorii liniei Vandenabeele pot gasi 2 descendenti din Playboy Wittenbuick si 2 descendenti direct din “Rudy” – cel mai bun reproducator Vandenabeele al momentului .

BE13-3148781 BE13-3148782

 

BE13-3159361 BE13-3159362