Yves Vandepoel – Loc 1 Chateauroux II din 4.316 porumbei

vandepoel_familiefoto

Se pare ca micul orasel belgian Geetbets , are “lipici” la locurile de 1 national . La doar o saptamana dupa ce Andrea Morren si-a adjudecat victoria nationala de la Bourges , a venit randul veteranului , Yves Vandepoel sa isi treaca in palmares victoria nationala de la Chateauroux II .

* Lady Bolt : Belg 11 – 2007582 

vandepoel_foto_nat_winnares

 

vandepoel_foto_vleugel vandepoel_kop_nat_winnaar vandepoel_foto_oog_nat_winnaar vandepoel_pedigree_nat_winnaar

Lady Bolt a fost cronometrata la ora 13:02′:30″ , parcurgand distanta de 517 km cu o viteza medie de 1603 mpm .

Lady Bolt este deja o zburatoare de baza in lotul lui Yves , pe langa acest loc 1 national , ea detinand un palmares deloc de neglijat :

Montlucon (582 Km)     18568 p.  166
Argenton (546 Km)      16325 p.  531
Bourges (466 Km)        9639 p.  132
Chateauroux (516 Km)    4757 p.   49
Argenton (546 Km)       5941 p.   35
Issoudun (456 Km)       5670 p.   30
La Souterraine (581 Km) 4144 p.  119

Cum a trecut Yves de la maraton la demifond

Pana nu de mult , Yves a fost un fan al zborurilor de maraton , in specail al clasicului de la Barcelona . Acest lucru este binecunoscut de catre toti columbofilii din Romania , in volierele carora multora , porumbeii de Vandepoel au reprodus de top . Cu toate acestea , in 2009 a simtit nevoia unei noi provocari , si astfel a decis sa concureze doar in cadrul etapelor de mare demifond .

Yves zboara vaduvia totala , si a inceput sezonul 2014 cu o echipa formata din 24 de perechi de maturi , si 15 perechi de yearlingi . Lui Yves ii place sa pastreze lucrurile cat mai simple posibil , din lipsa timpului , dar si datorita bonus casino en ligne faptului ca , din punctul lui de vedere , succesul este mai usor de atins astfel . Porumbeii sai se vad cateva minute inainte de fiecare imbarcare , si primesc un antrenament cu masina in mijlocul saptamanii . Marea majoritate a columbofililor tind sa isi tina porumbeii mai mult timp impreuna pe masura ce sezonul avanseaza , atat inainte cat si dupa imbarcare . Yves nu este de acord , porumbeii sai pastrand acelasi program tot sezonul .

Baza coloniei este data de linia sa de maraton , la care au fost adaugate urmatoarele linii :

In 2004 , Yves a cumparat un fiu din Pinocchio de la legendara familie Houben , pentru a baga putina viteza in linia sa de maraton . Intre timp , porumbelul a fost imprumutat tandemului Vanoppen-Luyten , unde  aprodus mai multi castigatori de loc 1 provincial . Mai multi porumbei Soontjes au fost introdusi in 2005 de la familia Geerinckx , al carei fiu Bart este acum in culmile gloriei . In 2007 a achizitionat 20 de pui de la tandemul Heremans-Ceusters , toti fii/fiice din porumbei olimpici si asi nationali . Acestia nu erau atat de scumpi in acele zile . Yves a incrucisat acesti porumbei , pe care m-ai tarziu i-a imperecheat cu succes cu porumbeii de la Louis Van Den Eynde (concurentul direct al lui Eric Limbourg) . Cele mai recente achizitii pe care Yves le-a facut , au fost de la legendarul Gaston Van de Wouver .

Porumbeii au fost tratati impotriva trichomonozei cu doua saptamani inainte de Bourges , iar cu o saptamana inainte , impotriva bolilor respiratorii . Tratamentele se repeta succesiv din doua in doua saptamani pe tot parcursul sezonului .